Nová celoplošná digitální rádia E.V.A. a Sportradio Deutschland získala licenci

14. duben 2021

Druhý německý celoplošný rozhlasový multiplex Antenne DE rozšíří v následujících měsících stanice Radio E.V.A. (dříve herFunk) a Sportradio Deutschland. Saský regulátor SLM jim na svém posledním zasedání udělil odpovídající licence.

Původně se v souvislosti s novými programy hovořilo o termínu 1. května, nakonec ale proběhne jejich start později, jak informoval například portál Teltarif. Radio E.V.A. bude prvním celoplošným programem určeným v DAB+ výhradně ženám, dříve byla tato stanice představena jako herFunk.

Sportradio Deutschland, jak z názvu okruhu vyplývá, nabídne tematický program. Stanice se zaměří na sportovní přenosy, rozhovory a další oborovou problematiku. V multiplexu doplní například okruhy Antenne Bayern, Rock Antenne, Nostalgie, Radio 80s80s a řadu dalších.

Zájemci, kteří chtějí zjistit, zdali jsou v dosahu druhé německé celoplošné rozhlasové sítě, mohou navštívit adresu https://www.antenne-deutschland.de/dab/empfang/. Zajímavostí je, že mapa nabízí i přesah signálu za hranice včetně pokrytí České republiky. Zaneseno je sem například Chebsko, Ašsko, Krušnohorsko, část Ústecka nebo Šluknovský a Ašský výběžek.

autor: lukpo
Spustit audio

Související