Nová česká stanice Lounge TV odstartovala, předpokládá, že osloví světové publikum

13. květen 2019

Za projektem Lounge TV stojí se svým týmem Ivana Greifenthalová, která loni převzala brněnskou stanici Btv (Brno TV). Ta po několika měsících ukončila vysílání.

Ke konci dubna odstartovala na českém televizním trhu nová tematická stanice Lounge TV. Program byl nejprve dostupný pouze na internetu, zejména prostřednictvím mobilních aplikací pro systémy iOS a Android, minulý týden se objevil i v klasické distribuci. Provozovatel programu však nezvolil pro šíření obvyklý satelit Astra nebo Thor, ale pro českého diváka méně atraktivní Hispasat, kde do budoucna plánuje dokonce i vysílání ve 4K/UHD rozlišení. Lounge TV se plánuje dostat i do kabelových a IPTV sítí.

Za projektem Lounge TV stojí se svým týmem Ivana Greifenthalová, která loni převzala brněnskou stanici Btv (Brno TV). Program se objevil krátce na satelitu Astra 3B, v pražské Regionální síti 12 Českých Radiokomunikací i DVB-T2 multiplexu společnosti Digital Broadcasting na Moravě, ve všech těchto distribučních platformách bylo ale později vysílání stanice ukončeno. Lounge TV si přitom neklade malé cíle. Po startovní fázi v České republice má zamířit její signál mimo hranice a chce být šířena celosvětově.

„Denně obohacujeme proud videoklipů o nové hudební sety, myslíme na každého jednoho diváka či posluchače, který s Lounge TV bude dennodenně propojený. Jednak je to samotný lounge feeling, originální zpravodajství v průběhu vysílání a široký prostor napříč hudební domácí i světovou tvorbou v exkluzivní spolupráci s DJ’s reality včetně video záběrů vysílaných ve 4K přes satelit Hispasat,“ uvedla pro portál iLuxus.cz Greifenthalová. Jak je patrné z dosavadního vysílání, stanice nabízí inzerentům jak možnost vkládání bannerové reklamy přímo do vysílání, tak i sponzoring.

autor: lukpo
Spustit audio

Související