Nová stanice Hobby TV si vybrala pro distribuci v Praze neobvyklý DVB-T multiplex

24. říjen 2018

Stanice zaměřená na pořady o zvířatech, vaření, módě, kultuře, hudbě, tanci nebo cestování bude v pozemním vysílání dostupná ve standardním rozlišení, v placených službách i v HD.

Nová tematická stanice Hobby TV, která zahájila vysílání 1. října, bude k dispozici i prostřednictvím bezplatného pozemního vysílání v Praze. Pro šíření na území hlavního města si ale vybrala neobvyklý DVB-T multiplex. Hobby TV vstoupí do Regionální sítě 6, která funguje výkonem 100 Wattů v Nových Butovicích na kanálu 21. Díky umístění vysílače na výškové budově přesahuje pokrytí oblast této části, lze ale předpokládat, že proladěnost sítě bude minimální. Doposud v tomto multiplexu vysílala pouze lokální stanice TV13.

Kromě hlavního města mohou diváci naladit tuto stanici i v dalších regionech České republiky – Plzni, Holoubkově a Českých Budějovicích, v přípravě jsou Ostrava, Příbram, Most, Teplice, Chomutov a Český Krumlov. Hobby TV se primárně zaměřuje na architekturu, interiérový design a zahradu, ale na své si přijdou i fanoušci, kteří rádi sledují pořady o zvířatech, vaření, módě, kultuře, hudbě, tanci nebo cestování. Z české tvorby představí Libovky Pepy Libického nebo Minutového manžela.

autor: lukpo
Spustit audio

Související