Nový DAB+ multiplex Niederbayern už o sobě dává vědět i dále o bavorských hranic

4. červenec 2018

Kromě oblíbených stanic Kultradio, egoFM nebo Rock Antenne potěší multiplex i dalšími regionálními okruhy, které doposud digitální vysílání nenabízelo.

Po změnách na poli digitálního rozhlasového vysílání, které probíhaly v uplynulých týdnech na území Bavorska, lze zaznamenat tyto novinky pochopitelně i na území Čech. Jedná se pochopitelně o majitele DAB+ přijímačů, kteří se nacházejí v dosahu tamních vysílačů. Jednou z nich, které beze sporu stojí za zmínku, je vznik multiplexu Niederbayern (Dolní Bavorsko), který svým signálem může potěšit i dále od německých hranic.

V současné době funguje DAB+ multiplex Niederbayern ze sedmi vysílačů, a to včetně známého stanoviště Brotjacklriegel. Nejsilnějšími kótami jsou v současné době s 10 kW Landshut a Pfarrkirchen. Z pohledu lovců na našem území je ale očekáváno zejména spuštění nového dvoukilowattového vysílače Einödrigel, který se nachází nedaleko hranic. V tuto chvíli není uvedený přesný termín spuštění, figuruje zde polovina letošního roku. Kromě oblíbených stanic Kultradio, egoFM nebo Rock Antenne potěší multiplex i dalšími regionálními okruhy.

autor: lukpo
Spustit audio

Související