Nový DAB+ vysílač Bavorského rozhlasu nedaleko Ašského výběžku

15. duben 2019

Další stanoviště veřejnoprávního vysílatele zajistí nejen lepší pokrytí jeho okruhů, ale také tamních privátních stanic. Výkon nového vysílače je 1 kW.

Bavorský veřejnoprávní rozhlas Bayerischer Rundfunk uvedl v uplynulých dnech do provozu další DAB+ vysílač svých multiplexů. Ten se nachází konkrétně v obci Ludwigsstadt v regionu Oberfranken (Horní Franky), tedy nedaleko Ašského výběžku. Z nového stanoviště je šířen signál dvou multiplexů. V případně kanálu 11D jde o pozemní digitální síť Bayern, na kanálu 10B se jedná o Oberfranken. V obou případech je vyzářený výkon 1 kW.

Majitelé digitálních rádií si tak mohou v regionu Ludwigsstadt naladit nově 25 bavorských stanic, dále nabídku doplňuje i celoplošná síť DR Deutschland, která ovšem z tohoto stanoviště nevysílá. Cílem je nabídnout posluchačům nejen kvalitní provedení stanic pod hlavičkou bavorského veřejnoprávního rozhlasu, ale i tamních regionálních okruhů, jako je například Galaxy Oberfranken, Euroherz, Mainwelle, Radio Bamberg a dalších.

autor: lukpo
Spustit audio

Související