Nový herní portál na satelitu Astra, stojí za ním česká firma

18. říjen 2018

V nabídce nové služby je necelá dvacítka aplikací, mezi kterými lze najít například Flying Fish, 2048 Maniac, Urban Ninja, Lunar Lander nebo Store Keeper.

Na družici Astra 1L, satelitní pozice 19,2 stupně východně, se objevila v uplynulých týdnech nová služba označovaná jako TV Games. Přístup k ní získají majitelé televizorů a set-top boxů s podporou standardu HbbTV, které jsou připojeny k internetu. TV Games nabízí v současné době necelou dvacítku her, mezi kterými nechybí například Flying Fish, 2048 Maniac, Urban Ninja, Lunar Lander nebo Store Keeper. Další aplikace mají v budoucnu následovat.

Za novou službou stojí česká společnost Mautilus, která se vývojem aplikací, jak pro velké, tak i mobilní obrazovky zabývá. Mezi jejími projekty je možné jmenovat například HbbTV pro O2 Czech Republic, hybridní televizi Novy nebo projekt letních olympijských her ve 4K rozlišení pro televizory Samsung. Petr Mazanec, technický ředitel společnosti Mautilus, portálu Digitální rádio potvrdil, že po krátkém testu, který proběhl uplynulý měsíc, zůstane portál na satelitu trvale.

Parametry příjmu: Astra 1L (19,2 stupně východně), 12515/H, SR 22000, FEC 5/6, norma DVB-S

autor: lukpo
Spustit audio

Související