Novým maskotem slovenské digitální stanice Rádio Junior se stal skřítek Breptík

29. září 2021

Digitální stanice, kterou pod stejným názvem jako Český rozhlas, tedy Rádio Junior, provozuje i Rozhlas a televize Slovenska, oslavila začátkem měsíce jedenácté narozeniny. Novým maskotem stanice se stal skřítek Breptík. Zájemci naladí tematický okruh na internetu, satelitu Astra 3B a pochopitelně i DAB+ multiplexu společnosti Towercom.

Pohádky, rozhlasové hry pro děti a mládež, čtení na pokračování, publicistika, vzdělávací programy i hudba určená dětem jsou stabilní součástí vysílání Rádia Junior už od jeho spuštění. Junior přináší posluchačům tituly z rozhlasového archivu bez ohledu na rok výroby, které by měly potěšit nejen děti, ale i dospělé posluchače.

Dárkem pro tvůrce i posluchače Rádia Junior k jedenáctému výročí je nový maskot, skřítek Breptík. „Rozhlasový skřítek způsobuje pracovníkům ve vysílání drobné nepříjemnosti - brebty, překlepy, ticho ve vysílání, nesprávné zvuky v nesprávném čase či poruchy různého druhu. Breptík má sice rozhlas rád, ale ještě raději má neplechy a rošťárny,“ uvedla dramaturgyně Rádia Junior Rozália Vlasková. 

Autorem nového maskota Breptíka je ilustrátor Igor Derevenec, hlas skřítkovi propůjčil herec Ondrej Lenárth. „Rádiu Junior chci popřát hodně malých i velkých posluchačů, tvůrcům přeji hodně trpělivosti a nápadů a věřím, že nový maskot - skřítek Breptík - přitáhne k poslechu zajímavých pohádkových příběhů Rádia Junior ještě více dětí i dospěláků,“ uvedl generální ředitel RTVS Jaroslav Rezník.

autor: lukpo

Související