O digitální rozhlas DRM mají zájem Rusko, Brazílie i země v Tichomoří

19. duben 2017

Perspektivy rozvoje digitálního rádia nastíní blížící se valné shromáždění Konsorcia DRM, které se bude konat od 10. do 11. května nedaleko Curychu ve Švýcarsku.

Nejen digitální rozhlas DAB, ale i technologie DRM, která slouží zejména pro šíření signálu v AM rozsazích, láká řadu vysílatelů. Zájem o ní projevila nejen Indie, jež láká coby miliardový trh, ale i státy jako Pákistán, Brazílie, Rusko nebo některé země v Jižní Americe, Indonésii, Asii nebo Tichomoří. Budoucímu úspěchu digitálního rádia nahrává fakt, že technologii zvládnou i autorádia, která tak budou kompatibilní po celém světě.

Perspektivy rozvoje digitálního rádia DRM nastíní blížící se valné shromáždění Konsorcia DRM, které se bude konat od 10. do 11. května nedaleko Curychu ve Švýcarsku. „V oblasti DRM rozhlasu jsme učinili vynikající pokrok zejména v Indii, ale i v dalších klíčových zemích,“ uvedla Ruxandra Obreja, předsedkyně Digital Radio Mondiale. Konsorcium DRM uvádí, že stejnojmenná technologie je univerzální, otevřený vysílací systém, který je na různých frekvencích zajistit pokrytí jakékoliv země bez ohledu na její velikost za mnohem nižší náklady.

autor: lukpo
Spustit audio