O osudu druhého celoplošného DAB+ multiplexu má být v Německu jasno příští rok

7. listopad 2019

Spuštění druhé celoplošné rozhlasové sítě zhatily v minulých letech soudní spory. Provozovatelem multiplexu měla být Antenne Deutschland, společný podnik operátora Media Broadcast a firmy Absolut Digital.

Německo se již několik let potýká se soudními spory, které doprovázejí chystané spuštění druhého celoplošného rozhlasového multiplexu DAB+. Definitivně jasno by v této právní bitvě úspěšných a neúspěšných žadatelů o vysílání mělo být jasno v příštím roce. Podle portálu SatelliFax už by tak neměly rozhodovat ve sporu nižší instance, ale přímo federální správní soud. Společnost Antenne Deutschland, která je společným podnikem operátora Media Broadcast a firmy Absolut Digital, plánovala spustit multiplex letos na podzim.

Správní soud v Lipsku se již rozhodnutí v roky trvajícím sporu vzdal. Oprávnění pro distribuci signálu získala Antenne Deutschland v minulosti od saského regulátora SLM. Soud současně požádal o to, aby byla právní bitva dokončena bez chyb a celý proces se již mohl uzavřít. Podle portálu SatelliFax se nabízí dva možné scénáře pro dokončení soudního sporu – znovuotevření licenčního řízení, případně resetování celého procesu. V multiplexu by byl prostor pro patnáct nebo šestnáct nových rozhlasových stanic.

autor: lukpo
Spustit audio

Související