O volnou kapacitu v Bavorsku měla zájem i mnichovská Arabella nebo Radio Teddy

14. září 2017

Bavorský regulátor BLM při přidělování volné kapacity pečlivě posuzoval jednotlivé projekty. egoFM bylo vyhodnoceno jako stanice s největším přínosem pro daný region.

O volnou kapacitu v bavorských rozhlasových multiplexech je velký zájem. Ne vždy je ale možné všechny zájemce uspokojit. Snahu o průnik k posluchačům prostřednictvím digitálních rádií se standardem DAB+ měly v nedávné době i stanice Radio Arabella (známý oldies program z Mnichova), Radio Teddy (pro děti) a RT1 (regionální vysílatel z Augsburgu). Volnou kapacitu nakonec obsadilo, jak jsme vás již informovali, egoFM.

Bavorský regulátor BLM při přidělování volné kapacity pečlivě posuzoval jednotlivé projekty. egoFM bylo vyhodnoceno jako stanice s největším přínosem pro daný region. Hraje hudbu zejména nemainstreamového typu zaměřenou na městského posluchače. Cílem egoFM je objevovat nové a neznámé interprety. Právě těmto stanicím je schopný digitální rozhlas nabídnout prostor, který na VKV pásmu chybí. Bavorsko nedávno výrazně rozšiřovalo nabídku rozhlasových multiplexů a právem je na čele penetrace DAB+ rádií v Německu.

autor: lukpo
Spustit audio