O2 TV přidala češtinu k dětské stanici Boomerang

3. únor 2022

Operátor O2 Czech Republic přidal českou jazykovou stopu k dětskému kanálu Boomerang společnosti TimeWarner. Doposud byl tento program šířen pouze v angličtině a maďarštině. Stanice je k dispozici prozatím nadále ve standardním rozlišení obrazu.

Společnost TimeWarner, která mimo jiné provozuje prémiové kanály HBO a Cinemax, koncem loňského roku investovala do posílení dětského programu Boomerang na našem trhu. Stanice byla nejen překlopena do vysokého rozlišení obrazu, ale začala nabízet divákům placených služeb svůj obsah v češtině. Dalším operátorem, který odpovídající jazykovou stopu k tomuto programu připojil, je právě O2 Czech Republic.

S češtinou nabízí tento program svým klientům například i internetová platforma Vodafone TV, naopak Skylink, T-Mobile TV nebo Nej.cz prozatím nechávají Boomerang bez lokalizace. Vodafone byl taktéž prvním z největších hráčů na trhu, který překlopil stanici do Full HD formátu. Největší investicí společnosti TimeWarner na českém a slovenském trhu v letošním roce je spuštění videotéky HBO Max, která nahradí 8. března dosavadní videotéku HBO GO.

autor: lukpo
Spustit audio

Související