O2 TV vyřadila z testovací nabídky slovenskou komerční televizi JOJ

20. říjen 2021

Z nabídky televizní služby společnosti O2 Czech Republic zmizela slovenská komerční stanice TV JOJ. Program byl dlouhodobě označovaný jako Testovací vysílání a neobsahoval elektronického programového průvodce EPG. Stanice byla k dispozici ve standardním rozlišení.

Čeští televizní diváci už nemají několik let oficiálně možnost sledovat vysílání velkých slovenských komerčních televizí. Mediální skupiny Markíza a JOJ přerušily distribuci svých programů na naše území a nahradily je tzv. mezinárodní verze. Jde o kanály Markíza International, respektive JOJ Family, která kombinuje tvorbu TV JOJ s akviziční československou tvorbou – často jde o dobové tendenční seriály.

Slovenská TV JOJ však nadále přetrvávala v nabídce O2 TV, kde byla označena jako Testovací vysílání. Kanál zde byl k dispozici ve standardním rozlišení bez jakýchkoliv doprovodných dat. Nyní operátor distribuci v tichosti přerušil, a to po více než čtyřech letech. Kanály skupiny JOJ je možné bez problémů sledovat díky přeshraničnímu příjmu ze slovenských vysílačů, kde je k dispozici v nekódovaném režimu i stanice JOJ Sport.

autor: lukpo
Spustit audio

Související