O2 TV zablokovala na stanicích FTV Prima přetáčení i u nahraných pořadů

16. srpen 2022

Společnost O2 Czech Republic od pondělí 15. srpna nenabízí přetáčení pořadů na stanicích mediální skupiny Prima v případě, že si je divák přehrává v podobě nahrávek. Jde o další ze série kroků, kterým byli operátoři nuceni zablokovat tuto funkci v případě, že ji divákům po dohodě s FTV Prima nezpoplatnili. Zamezení přetáčení reklam platí od 1. června.

Čtěte také

„Požadavek FTV Prima na zákaz přetáčení kupředu se vztahuje i na nahrané pořady. Omezení funkcí se týká pouze kanálů Primy. Na ostatních stanicích v nabídce O2 TV je přetáčení ve zpětném zhlédnutí nadále dostupné bez omezení,“ uvedl na dotaz portálu Digitální rádio mluvčí společnosti O2 Czech Republic David Solnař. Operátor se rozhodl, že místo toho, aby funkci přetáčení reklam zpoplatnil, raději funkci pohybu vpřed zamkne.

„Čekali jsme, že to vzbudí poměrně velké reakce, proto jsme připravili osvětovou kampaň v duchu, že reklama platí seriály, ale i další pořady, které máte rádi. Nevím, zdali to bylo kampaní nebo tím, že jsme to komunikovali intenzivně a dlouho, že nějaké stížnosti vůbec neproběhly. Vypadá to, že diváci tuto změnu akceptovali a pochopili, proč je to pro nás tak důležité,“ řekl začátkem srpna naší redakci generální ředitel FTV Prima Marek Singer.

Čtěte také

Podle Singera technické řešení podle svých možností implementovali všichni hráči na trhu. „Byl bych pochopitelně raději, kdyby to implementovali v podobě, jak si to představujeme my, tzn., ne, že si nemůžete přetočit nic, ale po třech minutách reklamy si můžete přetočit vysílání, ale ne každý to dokáže. Pozitivní efekt v podobě, že diváci budou přeskakovat méně reklamy, nám to přináší, ale zatím máme jen červnová čísla,“ dodal Singer.

autor: lukpo

Související