O2TV Fotbal odstartuje 8. srpna, operátor chystá i technické změny v rámci O2TV

14. červenec 2016

„Bude to velká změna, která bude znamenat změnu orientace a ovládání naší služby,“ řekl webu Digitální rádio David Duroň z O2 Czech Republic.

Speciální tematický kanál O2TV Fotbal, jehož provozovatelem bude operátor O2 Czech Republic, odstartuje 8. srpna. Na dnešním neformálním setkání s novináři to oznámil ředitel O2TV David Duroň. 1. ledna 2017 odstartuje stanice O2TV Tenis a na podzim, pravděpodobně v září, jako poslední speciální kanál O2TV Hokej. „Nastal správný moment na to, abychom portfolio stanic rozšířili,“ zdůvodnil Duroň novinářům. O2 Sport v současné době funguje jako sportovní kanál bez speciálního zaměření. To se změní. Operátor může mít nyní v jednu chvíli k dispozici až osm streamů.

Spolu se spuštěním nového kanálu O2TV Fotbal chystá operátor také rebranding, tedy vizuální proměnu dosavadních stanic. Tematické kanály ponesou nově označení O2TV Sport, doposud to byl O2 Sport. „Potvrdili jsme si, že zájem o sport je velký a nákup krabiček roste. V následujícím roku rozšíříme nabídku o dalších šest tisíc hodin přenosů. Proto jsme se rozhodli k této změně,“ konstatoval šéf O2TV Sport Marek Kindernay. Každý kanál bude mít speciální barvu – fotbal zelenou, hokej modrou a tenis oranžovou. Provozovatel rozšiřuje výrobu a chystá kompletní přestavbu vysílacích prostor. V O2 areně bude mít 100 m2 nových prostor.

Během tří týdnů plánuje operátor představit další nové akvizice pro kanály O2TV Sport. K dispozici budou nadále všechny funkce, na které jsou diváci zvyklí, tedy včetně multidimenze. Operátor O2 Czech Republic v uplynulých týdnech a měsících rozjel velkou „náborovou akci“ na nové zákazníky, která spočívala v bezplatné dvouměsíční nabídce na službu. Operátor v souvislosti se startem nových kanálů plánuje také technické změny v rámci O2TV boxu. „Zatím bych nechtěl prozrazovat, ale bude to velká změna, která bude znamenat změnu orientace a ovládání,“ řekl webu Digitální rádio Duroň, který naznačil, že nově bude mít divák při zapnutí boxu k dispozici „Svět O2TV“.

Kompletní vizuál kanálů O2TV Sport najdete na tomto YouTube kanálu.

autor: lukpo
Spustit audio