O2TV přidá hokejový obsah, zvažuje změny v portfoliu svých stanic

4. duben 2018

Provozovatel služby v současné době eviduje 275 tisíc aktivních set-top boxů, platících zákazníků je 235 tisíc.

Operátor O2 Czech Republic, provozovatel největší IPTV služby na trhu O2TV, přidá od následující sezóny do svého portfolia hokejové přenosy. Od období 2018/2019 se tak dostanou na televizní obrazovky všechny přenosy z nejvyšší hokejové ligy. Kontrakt oznámili na dnešní tiskové konferenci zástupci O2 ve spolupráci s agenturou BPA sport marketing. Hokejové přenosy si mezi sebe rozdělí kanály ČT Sport a O2TV Sport.

V souvislosti s tímto kontraktem, který se očekával již řadu měsíců, se hovořilo také o startu kanálu O2TV Hokej. Zástupci operátora na tuto otázku neodpověděli jednoznačně. Podle Anny Lenerové, šéfky obsahu O2TV, v současné době O2 zvažuje změny v portfoliu jednotlivých tematických stanic. „Neupustili jsme od toho, že budeme vysílat hokej, ale vedeme diskuse o tom, jak by se do budoucna kanály měly jmenovat,“ konstatovala Lenerová a doplnila, že O2TV Sport určitě neplánuje přenosy omezovat.

„Hledáme nejlepší systém, jak divákovi tento obsah přinést. Nemyslím si, že to bude nutně znamenat, že spustíme kanál O2TV Hokej,“ doplnila šéfka obsahu O2TV. Kromě klasické placené televize může O2 Czech Republic dostat svůj obsah nově také prostřednictvím virtuálního červeného tlačítka, tedy díky technologii HbbTV. Portál O2TV Sport na den je od dubna dostupný v rámci hybridního menu FTV Prima. Do konce března fungoval tento portál v DVB-T multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting Radima Pařízka.

O2TV nabídne od následující hokejové sezóny až osmdesát přenosů, přičemž exkluzivně bude vysílat přímé přenosy ve středu, v pátek a v sobotu. „V rámci hokejových přenosů se diváci mohou těšit na všechny obvyklé funkce, které znají - multidimenzi (přepínání brankových kamer, mikroporty, čipové kamery) a také doprovodné pořady typu Power Play, který je známý z NHL,“ konstatoval výkonný ředitel O2TV Sport Marek Kindernay. Pro tyto přenosy připravuje O2 také speciální redakci, která bude složena z hokejových expertů.

Kindernay připomněl krátce také historii tematických kanálů O2TV: „Za tři roky jsme zprovoznili tři sportovní kanály. Byli jsme první televizí, která vstoupila po České televizi do výroby sportovní tvorby. Hokej je pro nás velká výzva. U fotbalu jsme dokázali, že přímé přenosy vyrábět umíme.“ Po hokeji podle jeho slov operátor „sáhl“ proto, že patří mezi nejpopulárnější české sporty. „Jednání byla vyčerpávající a trvala déle než rok. Stávající dohoda je uzavřena až do roku 2023,“ uzavřela šéfka obsahu O2TV Anna Lenerová.

Hokejové přenosy 2018/2019 - ČT Sport vs. O2TV Sport
autor: lukpo
Spustit audio