O2TV roste i po překročení dvousettisícové hranice, nových klientů má jedenáct tisíc

28. červenec 2016

Provozovatel platformy připravil v uplynulých měsících masivní kampaň „O2TV na zkoušku“. Zákazníky, kteří si službu neponechali, ale do výsledků hospodaření nezapočítal.

Nárůst počtu klientů největší IPTV služby u nás, tedy O2TV, pokračuje i po překročení dvousettisícové hranice. Zatímco v prvním kvartálu letošního roku se mohla služba pochlubit 206 tisíci klienty, na konci následujícího čtvrtletí jich bylo 217 tisíc. Vyplývá to z dnes zveřejněných výsledků hospodaření společnosti O2 Czech Republic, která je provozovatelem zmíněné platformy. Tento počet zahrnuje i ty zákazníky, kteří si televizi pořídili v rámci speciální akce „O2TV na zkoušku“ a televizi si již rozhodli ponechat.

Firma se tentokrát v rámci aktuálních hospodářských výsledků o službě poměrně rozepsala. O2 uvedla, že jako úspěšnou vyhodnocuje doplňkovou službu Multi, která domácnostem umožňuje sledovat O2TV na více televizorech najednou. Tuto službu si pořídilo více než třicet tisíc domácností a O2 tak na konci druhého kvartálu letošního roku evidovala 250 tisíc aktivních set-top-boxů. Počet diváků, kteří O2 TV aktivně sledují přes mobilní aplikaci nebo na internetu, se meziročně zvýšil dva a půl krát a v červnu tento způsob sledování televize využilo již téměř 300 tisíc diváků.

Pro trh s placenou televizí bude zajímavé sledovat, zdali služba O2TV bude růst i nadále, nebo již dosáhla svého maxima. Do hry vstoupila konkurenční skupina Lama Energy, která je provozovatelem satelitní služby Digi TV Czech Republic. Ta v uplynulých dnech získala exkluzivní vysílací práva pro anglickou Premier League a španělskou La Ligu. Obě soutěže bude mít v nabídce Digi Sport, jež doposud mohla šířit i O2TV. Od příští sezóny ovšem na ně má exkluzivitu Digi TV. O2 ovšem jako odpověď chystá tři samostatné kanály. V horizontu jednoho roku postupně spustí O2TV Fotbal (již v srpnu), O2TV Tenis (od ledna) a O2TV Hokej.

autor: lukpo
Spustit audio