Obchodní řetězec Lidl představil DAB+ rádio s barevným displejem pod tisíc korun

19. únor 2019

Přijímač má všechny standardní funkce včetně budíku. K dispozici je pochopitelně pouze podpora III. pásma, ve kterém funguje multiplex ČRo DAB+.

Obchodní řetězec Lidl přichází s dalším cenovým hitem, který zamotá hlavu konkurenčním značkám, které se snaží uspět na poli digitálním rozhlasových přijímačů. Lidl nyní přichází s dalším DAB+ rádiem, jehož cena nepřesáhne tisíc korun. Na rozdíl od konkurence má ale tento přijímač i barevný displej, který umožňuje zobrazení doplňkových obrazových informací, takzvanou slideshow. Tu pochopitelně u všech svých stanic podporuje i Český rozhlas. „Silvercrest Rádio DAB+“ se dostalo na hodnotu 799 korun.

Rádio umožňuje standardní funkce, jako je příjem digitálního rozhlasu ve III. pásmu i analogové velmi krátké vlny (VKV/FM), případně buzení budíkem nebo klasickým vysíláním. Do paměti je možné uložit deset digitálních a deset analogových stanic, celkem je zde tedy prostor pro 20 programů. Přijímač je možné napájet buďto prostřednictvím baterií nebo z elektrické sítě. Celková hmotnost rádia s adaptérem je 370 gramů. Multiplex ČRo DAB+, který pro Český rozhlas provozují České Radiokomunikace, v současné době pokrývá cca. 60 % populace.

autor: lukpo
Spustit audio

Související