Obec Králíky se dočká vlastního DVB-T2 dokrývače, zasloužil se o něj tamní starosta

8. listopad 2019

Dokrývač na Suchém vrchu bude stejně jako v éře DVB-T šířit signál programů České televize. Diváci v dotčené oblasti je budou mít k dispozici nově ve vysokém rozlišení.

Východočeské Králíky nacházející se v Pardubickém kraji budou mít vlastní DVB-T2 dokrývač. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) se na svém posledním zasedání seznámila s posouzením jeho vybudování. Iniciátorem nového dokrývače je tamní starosta Václav Kubín. Česká televize se tomuto požadavku rozhodla po jednání se zainteresovanými stranami vyhovět. Dokrývač DVB-T2 nahradí na téměř tisíc metrů vysoké kótě Suchý vrch stávající vysílání DVB-T.

Původně stanovené datum pro oblast Králíků, 30. dubna 2020, bylo nahrazeno dřívějším termínem 7. ledna 2020 a oblast Králíků tak byla připojena k druhé vlně přechodu. Do ní patří zejména vysílače Trutnov – Černá hora ve východních a Votice – Mezivrata ve středních Čechách. Spuštění vysílání DVB-T2 bude zahájeno na současném kanálu číslo 43 bezprostředně po vypnutí distribuce signálu DVB-T. Česká televize pochopitelně s výstavbou dokrývačů nekončí a i nadále bude docházet k vytipování problematických oblastí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související