Oblíbenost ovládání rádia hlasem roste, Alexa od Amazonu podporuje v Austrálii stovky stanic

26. říjen 2018

Novinku podporují největší rozhlasové stanice i menší rádia. Všechna rádia jsou integrovaná do jediné aplikace, kterou lze do Amazon zařízení nainstalovat.

Možnost spustit si rozhlasovou stanici přes hlasového asistenta je čím dál tím oblíbenější. Na čele stojí v tomto vývoji zejména americká společnost Amazon se svou hlasovou asistentkou Alexa. V Austrálii přišel Amazon se speciální aplikací RadioApp, díky které si můžete touto cestou pustit už tři stovky rozhlasových stanic. Nechybí mezi nimi rádia rozhlasových skupin ABC nebo SBS a pochopitelně i ty, které jsou šířeny skrze digitální vysílání DAB+.

Vše funguje relativně jednoduše. Uživatel si ve volbě podporovaných aplikací vybere právě RadioApp, a pak už stačí pouze zadat hlasový povel: „Alexa, open RadioApp“, případně „Alexa, ask RadioApp to play.“ a následně vyslovit jméno daného rádia. Pokud chce uživatel, aby mu hrála správná verze stanice, stačí se pouze hlasové asistentky zeptat na poštovní směrovací číslo. V případě, že je špatné, je možné ho změnit. Vývoj aplikace bude pokračovat.

autor: lukpo
Spustit audio

Související