Óčko Black začalo vysílat celoplošně v DVB-T2, zkušebně na tři měsíce

17. listopad 2022

Hudební televize Óčko Black, která se orientuje na žánry black music, jako jsou R'n'B, hip hop nebo rap, zahájilo celoplošnou distribuci na platformě DVB-T2. Stanice však překvapivě není k dispozici v síti Českých Radiokomunikací, ale v konkurenčním multiplexu 24 operátora Digital Broadcasting. Provozovatel kanálu si chce otestovat pokrytí na dobu tří měsíců.

Čtěte také

Doposud bylo Óčko Expres k dispozici pozemní cestou pouze v regionálních multiplexech Českých Radiokomunikací, pokrývala tedy zejména vybraná krajská města. Dohoda se společností Digital Broadcasting, byť na omezenou dobu, je tedy překvapivá. Doposud byly hudební kanály mediální skupiny Mafra k dispozici výhradně v multiplexech Českých Radiokomunikací – Óčko a Óčko Star celoplošně, Óčko Black a Óčko Expres na regionální, respektive lokální úrovni.

Óčko Black je v celoplošném DVB-T2 multiplexu 24 šířeno standardně s rozlišením 960x540p. Operátor připojil ke stanici i data elektronického programového průvodce (EPG), který obsahuje vždy název pořadu a jeho anotaci. EPG je k dispozici standardně od aktuálního pořadu na týden dopředu, takže v době psaní tohoto textu končí čtvrtkem 24. listopadu. Subjektivním dojmem lze hodnotit obrazovou kvalitu stanice jako velmi dobrou vzhledem k aktuálnímu rozlišení.

autor: lukpo
Spustit audio

Související