Óčko Gold spustilo satelitní distribuci, sledovat ho můžete i bez dekódovací karty

31. srpen 2017

Divák pro sledování a příjem stanice potřebuje set-top-box s podporou normy DVB-S2. Óčko Gold je šířeno na kapacitě slovenské telekomunikační firmy Towercom.

Hudební televize Óčko Gold spustila podle plánu satelitní distribuci na družici Astra 3B, pozice 23.5 stupně východně. Signál je šířen v režimu free-to-air, tedy volně. Pro sledování tedy není nutná dekódovací karta žádného z operátorů. Program je vysílán v plném standardním rozlišení 720x576 s audiem 192 kbps. Součástí datového toku prozatím nejsou data elektronického programového průvodce (EPG). Ta by měla být doplněna později.

Divák pro sledování a příjem stanice potřebuje set-top-box s podporou normy DVB-S2. Óčko Gold je šířeno na kapacitě slovenské telekomunikační firmy Towercom s datovým tokem přibližně 2 Mbps. Jedná se o stejný satelitní multiplex, z něhož je možné sledovat v HD rozlišení programy Rozhlasu a televize Slovenska nebo rodinu kanálů TV Barrandov. Óčko Gold aktuálně požádalo regulátora o vydání satelitní licence pod novým označením Óčko Star. V blízké budoucnosti stanice projde i programovými změnami.

Parametry příjmu: Astra 3B (23.5 stupně východně), 12363/V, SR 29500, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio