Odstartovala digitální stanice Rai Radio 1 Sport, cesta je k ní snadná i z Česka

14. červen 2018

Tematický okruh je dostupný na internetu, v mobilní aplikaci, na dvou satelitech a v Itálii také prostřednictvím DAB+.

Italský veřejnoprávní rozhlas Rai dnes podle plánu spustil svou novou tematickou digitální stanici Rai Radio 1 Sport. Termín startu nebyl vybrán náhodně a souvisí se zahájením fotbalového šampionátu v Rusku. Cesta ke stanici je snadná také z České republiky. Ta pravděpodobně nejjednodušší vede přes webovou stránku https://www.raiplayradio.it/radio1sport, kde následně stačí pouze kliknout na tlačítko „Ascolta la diretta“. Na vysílání není uplatňována geoblokace.

Další možností příjmu stanice na území České republiky je mobilní aplikace Rai Play Radio, která je k dispozici v on-line obchodech AppStore (iOS) a Google Play (Android). Digitální okruh Rai Radio 1 Sport byl zařazen také na dvě satelitní pozice – družice Hotbird 13C (13 stupňů východně) a Eutelsat 5 (5 stupňů západně). Na obou pozicích je program šířen zcela volně, tedy bez nutnosti použití dekódovací karty, nicméně na druhé zmíněné družici je nutné mít přijímač s podporou funkce takzvaného multistreamu. Zcela bezproblémový příjem pro všechny je tak ze satelitu Hotbird. V Itálii je stanice pochopitelně také součástí nabídky DAB+.

Parametry příjmu:

Družice Hotbird 13C (13 stupňů východně), 10992/V, SR 27500, FEC 2/3, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

Družice Eutelsat 5 (5 stupňů západně), 11012/V, SR 30000, FEC 3/5, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA), nutný set-top box s podporou funkce multistream

autor: lukpo
Spustit audio

Související