Odstartovala dokumentární stanice BBC Earth HD, její pořady si pustíte i na mobilu

15. listopad 2018

Prestižní dokumentární stanice nabízí kromě standardní funkce sledování i zpětné zhlédnutí. Program je zařazen v seznamu kanálů na samotné čelo dokumentárních programů.

Na trh placené televize vstoupila dokumentární stanice BBC Earth HD v lokalizované podobě. Program ve své IPTV a satelitní nabídce šíří exkluzivně společnost T-Mobile, u našich východních sousedů pak Slovak Telekom. Dohoda s BBC byla uzavřená na čtyři roky. BBC Earth bude vysílat dokumenty v češtině zejména v prime timu, tedy hlavním vysílacím čase, mimo něj pak s titulky. Reprízované pořady jsou ale k dispozici v lokalizované podobě také přes den.

BBC Earth byla v IPTV nabídce umístěna na programovou pozici 149, tedy samotné čelo dokumentárních stanic, následuje ji pak Prima Zoom. Klienti operátora mají kromě standardního sledování a elektronického programového průvodce (EPG) v češtině k dispozici i funkci zpětného zhlédnutí (timeshift). V době psaní této zprávy bylo možné přehrát z archivu již pořady z pondělka, přesto, že stanice byla zařazena do nabídky až dnes. BBC Earth je k dispozici pro klienty operátora i přes http://www.t-mobile-tv.cz a také na mobilních zařízeních.

autor: lukpo
Spustit audio

Související