Odstartovala nová on-line služba se sportovními přenosy, nabídne fotbal, basketbal i stolní tenis

13. červen 2019

On-line platforma získala díky spolupráci se společností Lagardère Sports vysílací práva pro nejvyšší japonskou fotbalovou ligu i na území České republiky. Nová služba chce fungovat také jako komunitní prostor pro sportovní fanoušky z celého světa.

Společnost Rakuten, která je provozovatelem stejnojmenné on-line videopůjčovny s filmy ve 4K rozlišení dostupnými i v České republice, spustila novou platformu Rakuten Sports. Jak z jejího názvu vyplývá, diváci zde budou moci sledovat legální cestou sportovní přenosy vysílané přes internet. Rakuten svým předplatitelům nabízí prozatím pouze zápasy nejvyšší japonské fotbalové soutěže J. League 1, v blízké době se zde však má objevit i basketbal, stolní tenis a další disciplíny. Rakuten Sport je stejně jako Rakuten TV dostupná i na území Česka.

„Rakuten věří v sílu sportu, coby hybatele, který překračuje jazykové a kulturní bariéry. Sílu, která spojuje lidi a vytváří komunity,“ konstatoval Makoto Arima, výkonný viceprezident společnosti Rakuten Group, a doplnil: „Jsme potěšeni, že můžeme lidem z celého světa přinést radost ze sportu. Proto Rakuten spolupracuje se svými partnery, aby přinášel do života pestrou škálu sportovních aktivit. Rakuten Sports představuje důležitou součást této mise.“ Rakuten plánuje novou službu využít i jako komunitní prostor, kde budou fanoušci z celého světa komunikovat navzájem mezi sebou.

autor: lukpo
Spustit audio

Související