Odstartovala služba ORF Sound, rakouská obdoba portálu mujRozhlas

22. září 2022

Rakouské veřejnoprávní médium spustilo v úterý 13. září oficiálně svou novou streamingovou službu ORF Sound. Instituce uvedla, že má jít o další z kroků v posunu od klasického vysílatele na multimediální platformu. Služba funguje kromě webu i na mobilních zařízeních, možnost stažení aplikace rakouská veřejnoprávní instituce v Česku neblokuje.

ORF Sound sdružuje všechny nabídky audia od veřejnoprávní instituce do jedné aplikace. Kromě dvanácti rozhlasových stanic ORF (Ö1, Hitradio Ö3, rádio FM4 a devět regionálních rozhlasových stanic), z nichž všechny lze poslouchat živě nebo zpětně na časové ose, jsou k dispozici i podcasty z vybraných pořadů, které se objevily v rádiu i na obrazovce. Mobilní aplikaci si může stáhnout i zájemce v Česku (Android, iOS, a dokonce i Huawei).

ORF uvádí, že díky nové audio službě si posluchač užije pestrý mix zpravodajství a reportáží, rozhovorů a diskuzí, zábavy a kabaretu i koncertů, písní a DJ setů. Nástupce rozhlasové knihovny ORF již není automatizovaným produktem, ale kurátorem. „Start ORF Sound je důležitým krokem v digitální strategii ORF, ale zároveň je to také závazek silnější spolupráce na rakouském mediálním trhu,“ uvedl generální ředitel ORF Roland Weißmann.

autor: lukpo
Spustit audio

Související