Odstartuje nová celoplošná televize Naživo? Zahájení vysílání doprovází nejasnosti

20. listopad 2020

Pozemní vysílání DVB-T2 bude jedinou televizní platformou, kde bude možné zahájení vysílání stanice Naživo sledovat. Provozovatel zatím nemá dohodu o distribuci s žádným poskytovatelem placené televize, s největšími hráči má ovšem v plánu jednat.

Úderem dnešní osmnácté hodiny by mělo být spuštěno vysílání nové celoplošné televize Naživo, která se zaměří na divadlo, koncerty a další kulturní žánry. Stanice bude šířena v DVB-T2 multiplexu 23 Českých Radiokomunikací. Ještě ve čtvrtek odpoledne však nebylo jisté, že se zahájení vysílání podaří realizovat včas. Operátor například nedisponoval rozhodnutím o udělení licence od regulátora, stále se také pracovalo na technické realizaci distribuce signálu ze sídla televize k Českým Radiokomunikacím.

Zahájení je plánováno na osmnáctou hodinu. Pokud vše proběhne bez problémů a distribuční trasa bude korektně fungovat, v následujících hodinách se objeví v multiplexu 23 nová programová pozice. Televize Naživo by měla být k dispozici ve formátu qHD, tedy rozlišení 960x540p. Zahájení vysílání budou moci sledovat pouze diváci DVB-T2. Provozovatel stanice prozatím neuzavřel distribuční smlouvu s žádným operátorem placené televize na trhu. Na adrese https://filmnazivo.cz/ bude k dispozici pouze placený archiv.

autor: lukpo
Spustit audio

Související