Odstartuje Ultra HD kanál 4K Universe, k dispozici bude operátorům v celé Evropě

17. říjen 2018

Stanice má nabídnout televizní seriály, filmy, dokumenty, sportovní přenosy a exkluzivní obsah dostupný v prime time, tedy hlavním vysílacím čase.

Telekomunikační společnost Eutelsat dnes na televizním veletrhu MIPCOM v Cannes oznámila, že 1. listopadu zahájí distribuci nového Ultra HD kanálu 4K Universe, který bude k dispozici všem operátorům placených služeb v Evropě, na Středním východě a v severní Africe. Náplní programu mají být televizní seriály, filmy, dokumenty, sportovní přenosy a exkluzivní obsah dostupný v prime time, tedy hlavním vysílacím čase. Veškerý obsah má být k dispozici s vysokým dynamickým rozsahem HDR a frekvencí 50 snímků za sekundu.

Díky umístění stanice na satelit Hotbird, tedy pozici 13 stupňů východně, její provozovatel věří, že se mu skrze kabelové a satelitní operátory podaří zasáhnout potenciálně až desítky milionů předplatitelů. „Předpokládáme rychlý růst 4K Universe v celé Evropě, na Středním východě i v severní Africe. Je to vzrušující být v popředí této technologie díky družici Hotbird, díky které budeme schopni splnit požadavky našich zákazníků na nejvyšší obrazovou kvalitu 4K HDR,“ uvedl Matthew Mancinelli, zakladatel a generální ředitel 4K Universe.

autor: lukpo
Spustit audio

Související