Oldies stanice 089Kult odstartuje 1. prosince, k dispozici už je online i v DAB+

29. listopad 2022

Provozovatel bavorské rozhlasové stanice Radio Gong 96.3 spustí ve čtvrtek 1. prosince nový digitální program 089Kult, dříve označovaný jako Gong Kult. Stanice již v současné době testuje prostřednictvím několika vysílačů šířící mnichovský DAB+ multiplex, k dispozici je také online stream. Program tedy bude možné zachytit i na omezeném území Čech.

„Hrajeme pro vás jen ty největší kultovní hity od 80. let po současnost. Nechybí ani nejnovější zprávy a informace z Mnichova a regionu a nejdůležitější kulturní novinky! Hudební akce, vzrušující přenosy nebo nové výstavy: vše, co obohacuje váš život, se dozvíte v rámci vysílaného programu,“ láká tým rozhlasové stanice Radio Gong 96.3 na nový digitální program 089Kult. Online stream vysílání je k dispozici na webu radiogong.de.

V současné době je v DAB+ multiplexu Muenchen šířeno šestnáct rozhlasových stanic, jeho datová kapacita je tak v tuto chvíli plně obsazena. Rozhlasovou síť je možné zachytit i na omezeném území Čech, kterému v uplynulých měsících pomohlo zejména uvedení do provozu vysílacího střediska Isen. V současné době fungují na kanálu 11C tři kóty a dále jsou v bavorské metropoli pokryty tři tunely – Petueltunnel, Richard-Strauss, Luise-Kiesselbach a Heckenstaller.

autor: lukpo
Spustit audio

Související