Olympiáda zůstane neplacená, práva od Discovery získala Česká televize

9. květen 2016

„Právě rychlost v jednání pak byla i jednou z věcí, které nám při domluvách s novým vlastníkem práv pomohly,“ konstatoval šéf ČT Dvořák.

Česká televize bude vysílat olympijské hry minimálně do roku 2020 a zůstanou tak k dispozici všem divákům jako bezplatné. Dohodu uzavřely Kavčí hory se společnosti Discovery Networks, která nově figuruje v celém procesu jako prodejce licencí. Discovery bude olympiádu vysílat na kanálech Eurosport. Ty jsou dostupné i v České republice, ale pouze jako placené programy. „Je to skvělá zpráva pro český sport. Spolupráce České televize a Českého olympijského výboru se totiž neomezuje pouze na vysílání olympiády, ale její těžiště je rozloženo do celého roku,“ uvedl předseda ČOV Jiří Kejval.

„Olympijské hry vysíláme už od roku 1956 a vždy jsme usilovali o to, aby diváci nepřišli o možnost sledovat je ve volném televizním šíření. Discovery Communications jsme proto oslovili v podstatě hned v okamžiku, kdy bylo jasné, že evropské veřejnoprávní televize od Mezinárodního olympijského výboru práva nezískají. A právě rychlost v jednání pak byla i jednou z věcí, které nám při domluvách s novým vlastníkem práv pomohly. Pro centrální a východní Evropu tak sloužíme i jako jakýsi příklad toho, že domluva možná je,“ konstatoval generální ředitel ČT Petr Dvořák a doplnil: „Divákům můžeme garantovat plnohodnotné celodenní vysílání olympijských her na programu ČT sport zejména s důrazem na účast českých sportovců.“

autor: lukpo
Spustit audio