Online platformu KVIFF.TV obohatí tituly společnosti Aerofilms, KVIFF Group v ní získává majoritu

16. prosinec 2021

Skupina KVIFF Group, která zastřešuje všechny aktivity kolem Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, dnes oznámila převzetí majoritního podílu distribuční společnosti Aerofilms. Díky tomu budou její tituly k dispozici na online platformě KVIFF.TV.

Společnost Aerofilms je český distributor arthousových, tedy nezávislých filmů, který od svého vzniku v roce 2006 uvedl do českých kin 170 filmových titulů. Zároveň provozuje vlastní internetovou VOD platformu Aerovod, jejíž filmový obsah nyní využije i internetová platforma KVIFF.TV, která byla spuštěna na začátku letošního léta. Aerofilms se v rámci KVIFF Group spojí s distribuční společností festivalu KVIFF Distribution.

Čtěte také

„Mám radost, že dochází k zásadnímu prohlubování spolupráce s KVIFF, kterou jsme si už v minulých letech na mnoha úrovních úspěšně vyzkoušeli. Spojením festivalových, kinových či online aktivit pod jednu střechu vznikne unikátní příležitost nabídnout mnohem větší škálu nezávislého filmového obsahu. Jsem přesvědčený, že z propojení KVIFF Distribution a Aerofilms budou benefitovat filmoví diváci i tvůrci nejen v Česku,“ říká šéf Aerofilms Ivo Andrle.

„Během letošního roku jsme si ověřili, že dokážeme milovníkům filmů a návštěvníkům Karlových Varů nabídnout i další stejně úspěšné projekty. Start nových aktivit jako jsou KVIFF.TV nebo Variace nám ukázal, že mají velkou budoucnost. Vstup do Aerofilms je dalším krokem v našich dlouhodobých plánech v oblasti distribuce nejen v České republice, ale v rámci střední a východní Evropy,“ uvedl výkonný ředitel festivalu Kryštof Mucha. 

Díky videoplatformě KVIFF.TV mohli letos diváci sledovat nejen 16. ročník filmové soutěže Pragueshorts, ale v srpnu také živé přenosy z karlovarského festivalu. Hlavní pilíř obsahu KVIFF.TV je ale kurátorovaný výběr artových filmů pod vedením programového týmu Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Díky spojení s Aerofilms by mělo být v nabídce brzy už víc než 500 filmů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související