Online služba SledováníTV změní aplikaci pro Apple TV, uvedla několik novinek

19. září 2022

Provozovatel internetové služby SledováníTV na sociální síti Facebook prozradil, že chystá zcela novou aplikaci pro multimediální centrum Apple TV. Reagoval tak na dotaz jednoho ze zákazníků, který si stěžoval na stabilitu té stávající. Firma dnes uvolnila novou aktualizaci pro televizory LG a ve fázi schvalování je stejný krok pro zobrazovače Samsung.

Čtěte také

Na první pohled uživatele přivítá zcela nová domovská obrazovka. Ta kromě rozkoukaných pořadů a oblíbených kanálů obsahuje také TV tipy a doporučení na zajímavé pořady. Dlouho očekávanou funkcí jsou profily, které uživatelé už znají z jiných platforem, například Android TV. Nově mohou zákazníci vytvářet, spravovat a přepínat profily i na televizích Samsung. Aktualizace aplikace pro tyto zobrazovače je již ve schvalovací fázi na straně výrobce.

Redesignem prošel programový průvodce EPG. Ten je nyní přehlednější a intuitivnější. Každý pořad má v horní části detail, kde kromě názvu a kanálu uživatel dozví i jak dlouho daný pořad trvá, rok jeho vydání a přečíst si může i krátký popisek. Nový kabát získala také párovací obrazovka. Ta přináší hned několik možností propojení zařízení s uživatelským účtem zákazníka. Ten si může vybrat z nabízených variant tu, která mu nejvíce vyhovuje.

Operátor zároveň průběžně pracuje například i na vylepšení obrazové kvality stanic. Programy, které byly původně k dispozici ve standardní kvalitě, jsou překlápěny v některých případech do vyšší obrazové kvality. Nově je v HD formátu k dispozici například i jihočeská regionální televize JTV, kterou takto SledováníTV nabízí jako jedna z mála služeb. V HD rozlišení jsou pak šířeny i některé další programy, mimo jiné i JČ2 ze stejného kraje.

autor: lukpo
Spustit audio

Související