Operátor Media Broadcast pokryje signálem DAB+ i část Severního moře

20. září 2018

Primárně bude nový vysílač sloužit pro ostrov Helgoland a jeho obyvatele, velký význam ovšem může mít i pro námořní dopravu.

Telekomunikační firma Media Broadcast zajistí pokrytí DAB+ signálem i pro část Severního moře. Informuje o tom portál Satnews.de. Media Broadcast umístí vysílač na německý ostrov Helogoland a podle předpokládaného pokrytí se očekává, že jeho signál bude zachytitelný v okruhu přibližně padesáti kilometrů. Vysílač Helgoland by měl pokrýt i některý problematické oblasti na německé pevnině. Ostrov patří pod spolkovou zemi Šlesvicko-Holštýnsko.

Kromě místních obyvatel a turistů může být pokrytí Helgolandu také strategické pro námořní dopravu, které se ve svém vysílání významně věnuje rozhlasová rodina Deutschlandradio. Zaměřuje se konkrétně na zpravodajství věnované počasí. Helgoland se navíc v blízké době stane jednou ze dvou oblastí, na kterých si Německo vyzkouší přechod z analogového na digitální rozhlasové vysílání. Vypnutí VKV má v tomto regionu proběhnout ještě letos.

autor: lukpo
Spustit audio

Související