Operátor Media Broadcast si registruje ochrannou známku pro celoplošnou DAB+ síť v Severním Porýní-Vestfálsku

6. duben 2021

„audio.digital - Neues Radio im Westen“. Právě takhle by mohl znít oficiální název digitálního rozhlasového multiplexu, který se připravuje v následujících měsících pro německou spolkovou zemi Severní Porýní-Vestfálsko. Tuto ochrannou známku si nyní registroval operátor Media Broadcast.

Český název programové nabídky by zněl „audio.digital – Nové rádio na západě“. Na registraci ochranné známky upozornil portál Satellifax. Firma chce mít jistotu, že ji tento název žádný z konkurentů nesebere. Do boje o novou digitální síť totiž vstoupil operátor Media Broadcast spolu se společnostmi Divicon Media a Uplink Network. Mezi samotnými vysílateli je ve hře o volnou kapacitu dvanáct subjektů. Ti nyní požádali mediálního regulátora LfM, aby jim datový prostor přidělil.

V současné době jsou v provozu v Severním Porýní-Vestfálsku dvě německé celoplošné rozhlasové sítě. Jedná se o programové nabídky DR Deutschland na kanálu 5C a Antenne DE na kanálech 5D a 9B. Dohromady tak mají majitelé digitálních rádií k dispozici přibližně pětadvacet programů. Veřejnoprávní okruhy zastupuje DAB+ multiplex Radio fuer NRW obsahující stanice západoněmeckého rozhlasu WDR. V oblasti Kall pak funguje také s výkonem 1,6 kW experimentální síť DAB+ Eifel MUX.

autor: lukpo
Spustit audio

Související