Operátor Nej.cz nahradil v nabídce „Nej Základ v SD verzi“ některé programy kanály v HD

14. červen 2022

U řady provozovatelů televizních programů je dnes vysílání ve vysokém rozlišení již standardem. Na tento trend reagoval v aktuálních programových změnách operátor Nej.cz. Společnost překlopila některé programy v nabídce „Nej Základ v SD verzi“ ze standardního do vysokého rozlišení, respektive tyto kanály nahradila jinými.

Čtěte také

„Jelikož se snažíme vylepšovat naše služby, zařazujeme vysílané programy v lepší kvalitě, na kterou postupně přechází výrobci programů a zvyšují tak technologický standard. Z těchto důvodů přistupujeme k drobné změně programového schématu, a to tak, že některé programy ve standardní kvalitě SD, budeme vysílat pouze v HD kvalitě a zároveň programovou nabídku rozšiřujeme o další nové programy v HD rozlišení,“ uvedl operátor.

Na pozici JOJ Family SD se nově objevila stanice Comedy House HD. JOJ Family pochopitelně nadále v nabídce zůstává, ale pouze ve vyšším rozlišení. To stejné platí i pro stanici Das Erste, jejíž SD verzi nahradila CNN Prima News HD. Frankofonní stanici TV5 Europe SD nahradila Hobby TV HD a do vyšší kvality byly překlopeny televize Paramount Network, BBC World News a ukončena byla SD distribuce veřejnoprávní stanice ZDF.

S technologickou modernizací nabídky souvisí pochopitelně i modernizace na straně diváka. „Pokud jste si v posledních 3 letech vyměnili televizi a doposud využíváte set-top-box pro SD kvalitu, doporučujeme přechod na nabídku NejCATV, nebo můžete využít naši moderní nabídku NejTV. Její jednoznačnou výhodou je, že si skladbu Vašich oblíbených programů, které chcete sledovat, vyberete sami podle svých preferencí,“ upozorňuje operátor Nej.cz.

autor: lukpo
Spustit audio

Související