Operátor O2 chystá bezplatnou celoplošnou televizi O2TV Free, nabídne ji pozemně

9. únor 2017

Stanice O2TV Free je dle licence, která byla udělena na dobu dvanácti let, charakterizována jako sportovně-informační program s čtyřiadvacetihodinovým vysíláním.

Společnost O2 Czech Republic, provozovatel největší IPTV služby na trhu a tematických kanálů O2TV Sport, chystá nový kanál pod názvem O2TV Free. Provozovat ho bude skrze firmu O2TV. Program má být určený pro šíření v rámci digitální terestrické televize. Operátor zatím o nové stanici nechce sdělovat žádné podrobnosti. V tuto chvíli tedy není prozatím ani známo, ve kterém multiplexu by se měla stanice objevit.

Stanice O2TV Free je dle licence, která byla udělena na dobu dvanácti let, charakterizována jako sportovně-informační program s čtyřiadvacetihodinovým vysíláním. Je pravděpodobné, že O2 bude svou novou televizi využívat jako propagační okno na své placené služby. Oznámení o spuštění stanice navíc přichází ve chvíli, kdy má v České republice v následujících měsících začít vysílání přechodových sítí ve standardu DVB-T2. Připomeňme, že O2 Czech Republic v minulosti provozovala v pozemním vysílání kanál O2 Info. Bylo to v době, kdy spravovala multiplex 4, který později přešel na Radima Pařízka, respektive jeho firmu Digital Broadcasting.

autor: lukpo
Spustit audio