Operátor Teleko digital chystá několikahodinovou výluku vysílače na Milešovce, kratší pak v Praze

10. prosinec 2019

Údržbová přestávka proběhne v severních Čechách od desáté do osmnácté hodiny, v Praze však už kratší dnes mezi desátou a třináctou. Potrvá maximálně hodinu.

Telekomunikační operátor Teleko digital dnes Českému rozhlasu oznámil několikahodinovou výluku svého vysílače na severočeské Milešovce. „Oznamujeme Vám, že dne 11. 12. 2019 dojde k přerušení provozu vysílače Velemín – Milešovka 6D v čase od 10:00 h do 18:00 h,“ konstatoval zástupce operátora Pavel Machuta. Výluka je co do délky významnějšího charakteru, většinou se cílené výpadky soustředí do několika desítek minut.

Údržbová přestávka, která proběhne v Praze, naplánovala společnost Teleko digital již na dnešek. „Oznamujeme Vám, že dne 10. 12. 2019 v čase mezi 10:00 h a 13:00 h dojde k výluce našeho DAB vysílače Praha – Strahov 11A z důvodu údržby. Celková doba výluky by neměla přesáhnout 60 minut,“ informoval opět Machuta. Součástí multiplexu jsou také stanice Českého rozhlasu, které se od ledna soustředí pouze na distribuci v síti ČRo DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související