Operátor Telly překlopil čtvrtou zpravodajskou televizi do HD, nově takto nabízí i Deutsche Welle

12. leden 2021

Doposud byla německá zpravodajská televize Deutsche Welle dostupná klientům internetové verze služby Telly ve standardní kvalitě. S vysokým rozlišením mají diváci k dispozici i pořady v archivu s rozsahem jednoho týdne.

Německá zpravodajská stanice Deutsche Welle (DW) je nově k dispozici ve vysokém rozlišení HD i u provozovatele internetové televize Telly. Tematický kanál se tak postavil vedle veřejnoprávní ČT24, komerční CNN Prima News a slovenské TA3. Tento krok souvisí pravděpodobně s přechodem DW na satelitu Astra do vysokého rozlišení a ukončení vysílání ve standardní kvalitě. Aktuálně tak on-line verze Telly nabízí čtyři zpravodajské kanály v HD kvalitě, další dva – BBC World News a CNN International – pak v SD.

„Německá veřejnoprávní televize s historií, která sahá až do roku 1953, vysílá světové zpravodajství pro zahraniční diváky v celkem 30 jazycích. Nově tuto stanici na internetové televizi Telly naladíte ve vysokém rozlišení. Ve své programové nabídce má Telly v HD celkem 79 kanálů,“ informoval novináře mediální zástupce operátora Jan Schöppel. DW HD je k dispozici pochopitelně s funkcí zpětného zhlédnutí, což se týká nyní i vyššího rozlišení. Rozsah archivu německého zpravodajského kanálu je v délce jednoho týdne.

Zpravodajské kanály v nabídce Telly

  • ČT24 HD
  • CNN Prima News HD
  • TA3 HD
  • Deutsche Welle HD
  • BBC World News
  • CNN International
autor: lukpo
Spustit audio

Související