Operátoři musí zareagovat na změnu distribuce italské veřejnoprávní televize Rai 1

15. prosinec 2022

Ve středu 21. prosince dojde ke změně distribuce italských veřejnoprávních kanálů Rai na satelitu Hotbird, pozice 13 stupně východně. Tato změna se promítne také do nabídek řady českých operátorů, kteří mají v nabídce program Rai 1. V optimálním případě by diváci měli tuto změnu zaznamenat pouze ve formě přidání příznaku HD k logu stanice.

„Vysílatel Rai Com S.p.A. ode dne 21.12.2022 přechází na vysílání v HD kvalitě i pro zbývající tv kanály Rai 1, Rai 2 a Rai 3 a tím se přidají k tv kanálům Rai News 24, Rai Scuola, Rai Storia, které již jsou vysílány v HD kvalitě,“ potvrdila portálu Digitální rádio Martina Horňáková ze společnosti Media Management Europe, která se o distribuci těchto stanic v našem regionu stará. Programy jsou k dispozici zdarma z družice Hotbird.

Operátoři již byli o této změně včas informování. Ukazuje na to krok společnosti O2 Czech Republic, která SD verzi Rai 1 nahradila HD verzí, avšak zákazníkům ji nadále nabízí ve standardní kvalitě. Stejným způsobem postupoval i operátor T-Mobile. Rai 1 nabízí i někteří další čeští hráči, kteří se do výše uvedeného data musí na tuto změnu připravit. Ze satelitu Hotbird je pak možné realizovat individuální příjem italských veřejnoprávních kanálů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související