Organizace WorldDAB založila poradní výbor pro snazší implementaci digitálního rádia

27. březen 2019

Úloha nového výboru je zejména technologická. Na připravovaném semináři v Budapešti bude řešit například problematiku jednofrekvenčních sítí SFN.

Organizace WorldDAB, jejímž členem je také Český rozhlas, oznámila založení speciálního výboru, který bude mít na starost monitorování spektra, rozvoj digitálního vysílání DAB+ a jeho implementaci na jednotlivých trzích. Nové uskupení bude úzce spolupracovat s Řídícím výborem WorldDAB a bude mít za cíl mimo jiné pomáhat jednotlivým subjektům na trzích, které se o digitální rozhlas začínají zajímat a snaží se o jeho úspěšnou implementaci.

První zasedání WorldDAB Spectrum and Network Implementation Committee, jak se nově vzniklý odbor jmenuje, proběhne 22. května v maďarské Budapešti, a to paralelně s konferencí MBT 2019, kterou pořádá operátor Antenne Hungaria. Seminář se zaměří na zkušenosti s jednofrekvenčními sítěmi SFN v Německu, Velké Británii, Itálii, Norsku nebo Polsku. Nový výbor bude fungovat zejména jako organizace zaměřená na poradenství.

autor: lukpo
Spustit audio

Související