Padesátitisícový Bad Kreuznach v Porýní-Falci rozšířil nabídku vlastního DAB+ multiplexu

7. duben 2021

Programovou nabídku v lokálním DAB+ multiplexu pro město Bad Kreuznach v německé spolkové zemi Porýní-Falc rozšířila od 1. dubna místní rozhlasová stanice Antenne. V digitální síti doplnila programovou nabídku okruhů Studio Nahe a DAB+.

Doposud bylo možné stanici Antenne Bad Kreuznach přijímat na analogové VKV frekvenci 88,3 MHz, prostřednictvím kabelové sítě, on-line, případně prostřednictvím hlasové asistentky Alexa. Digitální vysílání DAB+ je tak dalším distribučním kanálem. Signál je šířen z kóty Kuhberg s výkonem 500 Wattů ve vertikální polarizaci na kanálu 12A. Garantovaný příjem díky nové platformě je nyní avizován pro Bad Sobernheim, Bingen, Bad Kreuznach, Ingelheim, Mainz a Wiesbaden.

Antenne Bad Kreuznach je typickým regionálním vysílatelem zaměřeným na danou oblast. Kromě místního zpravodajství a dalších informací se mohou diváci těšit na standardní hudební mix, ve kterém je možné najít namátkou umělce, jako jsou například Scissor Sisters, Zara Larsson, Lady Gaga, Ariana Grande, Enrique Iglesias, Sarah Conor, Santana nebo Tina Turner. Jedná se tak o hity posledních několika dekád, přibližně od let osmdesátých dvacátého století až po současnost.

autor: lukpo
Spustit audio

Související