Peli One: DAB+ novinka z Hamburku plná hip hopu, soulu a R’n’B

10. květen 2018

Stanice se spoléhala původně pouze na distribuci přes internet, šíření přes DAB+ ji umožní vstup i do dalších regionů Německa.

Digitální rozhlasový éter v Hamburku se rozrostl o další zajímavou rozhlasovou stanici. Programovou nabídku multiplexu „Hamburg K11C“ rozšířil tematický program Peli One. Původně čistě internetová stanice se zaměřuje na hip hop, soul a R’n’B. Kapacita digitální sítě je v současné době obsazená. Multiplex nabízí šestnáct programových pozic se stanicemi různých žánrů a je tak zajímavým zpestřením k analogově dostupným rádiím.

Co se týká časového ohraničení, kterému se stanice Peli One věnuje, jde zejména o hudbu od devadesátých let po současnost, okrajově se ale tematický program vrací i hlouběji do minulosti. Peli One samo sebe charakterizuje jako „Urban Music Radio“, tedy hudební stanice pro městského posluchače, která je jeho každodenním společníkem. Kromě klasické internetové distribuce – poslech v internetovém prohlížeči, se spoléhala Peli One také na vlastní mobilní aplikaci. Její on-line stream je k dispozici na webu www.pelione.fm.

autor: lukpo
Spustit audio