Peterkova Šlágr TV je dostupná z dalších čtyř vysílačů, v DVB-T2 dorazila na Vysočinu

23. září 2020

Stanice je součástí multiplexu 24 poté, co došlo k jejímu odpojení v konkurenční síti Českých Radiokomunikací. Kromě Šlágr TV mohou diváci v novém balíku programů naladit například i klony skupiny Nova, Retro Music TV nebo stanici Prima Comedy Central.

Společnost Digital Broadcasting zahájila dnes, ve středu 23. září, vysílání svého DVB-T2 multiplexu 24 v dalších čtyřech oblastech, konkrétně na Vysočině. Díky tomu je možné naladit Šlágr TV nebo tematické klony mediální skupiny Nova i z vysílačů Jihlava – Jeníkov, Třebíč – Vartemberk, Pelhřimov – Hodějovická a Žďár nad Sázavou. Všechny kóty fungují v takzvané společné jednofrekvenční síti SFN na kanálu 42. V multiplexu je například i Retro Music TV nebo Prima Comedy Central.

„Spuštěním dalších lokalit multiplexu 24, který šíříme ve standardu DVB-T2/HEVC, nyní již ve 12 krajích, od dnešního dne již také v kraji Vysočina, pokračujeme v intenzivní realizaci Technického plánu přechodu schváleného vládou. Nyní také i z regionu Vysočina s cílem zlepšit zde pokrytí a možnost příjmu vysílaných programů pro naše diváky a potvrdit tak zároveň naši pozici významného hráče,“ uvedl při této příležitosti mimo jiné jednatel společnosti Digital Broadcasting Radim Pařízek.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související