Placená lifestylová televize Fine Living končí, další změny společnost Discovery nekomentuje

26. listopad 2020

Jako náhradu za lifestylový kanál Fine Living chce společnost Discovery uvést v Česku novou placenou stanici Home & Garden TV, zkráceně HGTV. Ta již v některých evropských zemích včetně Maďarska působí. Věnuje se milovníkům domácích prací a zahrady.

Společnost Discovery ukončí se závěrem roku 2020 distribuci stanice Fine Living pro Českou republiku a Slovensko. Informaci, kterou přinesl začátkem měsíce portál Živé.sk, regionální manažerka Lucie Bayer potvrdila. Firma chce jako náhradu pro operátory připravit tematickou televizi Home & Garden TV, zkráceně HGTV. Ta je již k dispozici na trzích, jako jsou Rumunsko, Maďarsko nebo Srbsko. Podle informací portálu Digitální rádio už jednání s operátory probíhají. Česko-slovenská verze by byla uvedena v průběhu roku 2021.

Nemusí jít ovšem nutně o jedinou změnu v portfoliu kanálů společnosti Discovery, která na českém a slovenském trhu proběhne. Podle webu Parabola.cz má dojít také k ukončení distribuce stanice Discovery HD Showcase. Tuto informaci však Bayer odmítla pro portál Digitální rádio komentovat. Portfolio kanálů společnosti Discovery je bohaté, patří do něho však výhradně placené programy. Kromě stejnojmenné stanice se jedná mj. o Discovery Science, ID, DTX, TLC, Food Network, ale i panevropská televize Eurosport 1 a Eurosport 2.

autor: lukpo
Spustit audio

Související