Placená služba T-Mobile TV získala v posledním kvartálu roku 2020 pět tisíc nových klientů

26. únor 2021

Satelitní a internetová televize od společnosti T-Mobile měla na konci loňského roku 189 tisíc zákazníků, což pro ni znamenalo meziroční nárůst o 26,8 %. Ve stejném období v roce 2019 jich vygenerovala 149 tisíc. Vyplývá to z hospodářských výsledků firmy.

V porovnání s předchozím, tedy třetím kvartálem roku 2020 si T-Mobile TV příliš nepolepšila. Tehdy avizovala novinářům 184 tisíc klientů. Znamená to, že za období posledních tří měsíců loňského roku získal operátor pět tisíc nových zákazníků. T-Mobile patří v České republice mezi největší poskytovatele placené televize. Na samotném čele pak stojí společnosti jako Vodafone s kabelovou a internetovou TV nebo O2 coby největší poskytovatel IPTV. Skylink je největším hráčem na trhu, započítáme-li i zákazníky se základní nabídkou Digital.

Satelitní televize T-Mobile působí na pozici 1 stupeň západně, stejně jako konkurenční Telly. Operátor již dříve potvrdil, že drtivá většina zákazníků přijímá jeho nabídku přes internet, naopak družice je v minoritě. Opačná situace byla právě u konkurenční Telly. Klienti T-Mobile TV mají jako jediní na trhu k dispozici v nabídce lokalizovanou verzi dokumentárního kanálu BBC Earth, kde je zapojený dabing, případně české titulky. Dalším exkluzivním kanálem je zábavný Comedy House. V nabídce nechybí ani kanály Digi Sport nebo Premier Sport.

autor: lukpo
Spustit audio

Související