Placená televize Digi TV se změní od dubna na Telly, právo pro použití stávající značky končí

18. březen 2020

Společnost Telly s.r.o., která je uvedena nyní jako nový provozovatel služby, je ze sta procent vlastněna společností Lama Energy Group. Ta byla také majitelem původní Digi TV. Platformu má nadále na starosti slovenský manažer Vladimír Rusnák.

Placená televize Digi TV začne od 1. dubna využívat novou značku Telly. Důvodem k tomuto kroku je mimo jiné fakt, že provozovateli služby skončí v následujících měsících možnost využívat stávající jméno. To vlastní nadále rumunská společnost, které patřila Digi TV před několika lety. Digi TV následně koupila skupina Lama Energy, která mohla ještě pro následující období původní značku využívat. Zároveň se prozatím nepotvrdily spekulace z mediálních kruhů, že operátora koupí firma T-Mobile, i když jednání probíhala.

Jako provozovatel služby je uvedena společnost Telly, s.r.o., v níž v pozici jednatele figuruje Pavel Ondra, v jednáních ji zastupuje Pavel Stuchlík a jediným společníkem je dosavadní vlastník Digi TV, Lama Energy Group. „Při navrhování nové značky jsme se zaměřili na to, jaká je aktuální situace na televizním trhu, který se s přechodem na vysílací standard DVB-T2 mění. S ním se mění i vnímání zákazníků,“ uvedl při této příležitosti Vladimír Rusnák, který doposud figuroval také coby šéf Digi TV.

„Důležité je zdůraznit, že pro naše stávající zákazníky se nic nezmění. Pokud jsou spokojeni se svou aktuální nabídkou balíčků DIGI, mohou si ji ponechat. Vedle toho si ale mohou vybrat z nových Telly balíčků,“ uvedla Iveta Šlapalová, ředitelka zákaznických služeb, a doplnila: „Všichni zájemci si Telly budou moci na měsíc zadarmo vyzkoušet. Poté, co uzavřou smlouvu, budou moci sledovat – bez ohledu na objednaný balíček – v prvních 3 měsících celou nabídku Telly.“ 

V současné době je služba k dispozici ve své internetové verzi v aplikacích pro chytré televizory Samsung a televizory, jež využívají operační systém Android, tedy především Sony, Philips či TCL. Zároveň Digi spustila nové aplikace pro mobilní zařízení využívající operační systémy iOS a Android, aplikaci pro Apple TV a modernizovala též uživatelské rozhraní pro sledování televize na počítačích a mobilních zařízeních. V blízké době se chystá přechod na kódování H.265/HEVC a aplikace pro televize LG.

autor: lukpo
Spustit audio

Související