Placená televize HBO uvede v únoru politické drama Brexit, ve videotéce už je k dispozici

10. leden 2019

V hlavní roli britského snímku se představí herec Benedict Cumberbatch, který je známý například ze série Sherlock a ztvárnil také jednu z postav ve filmovém universu Avangers.

Placený kanál HBO ve verzi, která je dostupná v České republice a na Slovensku, odvysílá v neděli 3. února od 20:00 v premiéře politické drama Brexit. V hlavní roli britského filmu se stopáží 93 minut se představí herec Benedict Cumberbatch. Předplatitelé videotéky HBO GO mohou zhlédnout tento film s předstihem už nyní. Jak z názvu dramatu vyplývá, bude se zabývat přípravou odchodu Velké Británie z Evropské unie. V dalších rolích se kromě Cumberbatche objeví například Rory Kinnear, John Heffernan nebo Richard Goulding.

Film sleduje kampaň k Brexitu z pohledu nepříliš známých stratégů z obou táborů – jak příznivců, tak i odpůrců unijního odcházení. Zatímco se jedna strana snaží získat navrch nad druhou, paktují se s politiky, kteří se snaží protlačit na výsluní, a kontroverzními sponzory. V době, kdy se do popředí zpravodajského zájmu dostávají odhalení o zneužívání osobních dat i škodlivém vlivu tzv. "fake news" a mikrocílené reklamy na sociálních médiích, snímek "Brexit" zkoumá, jak moderní techniky kampaní řízených daty přispěly k jednomu z nejméně očekávaných, nanejvýš napjatých a také nejkontroverznějších rozhodnutí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související