Placené kanály MTV prošly plánovanou změnou grafiky

15. září 2021

Změna se týká stanic MTV Global, MTV Live HD, MTV Hits a Club MTV. Nejpatrnější je zbavení se 3D prostorového efektu identifikátoru stanic a jeho mírný ořez vpravo. Hlavni stanice MTV Global si drží zlatou transparentní barvu.

Nová grafika stanice MTV Live, nově bez příznaku HD

Tematické kanály mají nové logo v různě zabarveném čtverci. Tuto barvu kopíruji i další informační prvky (lower-thirds) jako listy s názvy skladeb. Club MTV dominuje tyrkysová se zelenou, MTV Hits se vyznačuje růžovou a na MTV Live HD, které se zároveň zbavilo příznaku HD, je zase k vidění cihlová.

Nové jsou na všech jmenovaných stanicích i identy a předěly, které jsou v koherentnějším stylu. Na stanici MTV Global ovšem k trhovému rozpětí feedu pokrývajícího velké množství zemí zcela chybí jakékoliv informace v upoutávkách, jejichž konečným motivem (endboardem) je jen plně zbarvené logo stanice. Jediným textem je zde tedy v úvodu pořadu vedle loga jeho název. I text "now" ("nyní") byl nahrazen jednoduchou šipkou.

Nová grafika stanice MTV Hits

Naposledy stanice MTV prošly většími vizuálními změnami, přestože se v menší míře měnily průběžně v posledních letech, po roce 2010 kdy se zbavily podtextu "music television" a začaly užívat oříznuté širokoúhlé prostorové logo. Nedávno, před několika měsíci, byl postupně dokončen rebranding MTV 80s (z VH1 Classic), MTV 90s (z MTV Rocks), MTV 00s (z VH1).

V České republice během let 2009-2013 vysílala česká mutace MTV provozovaná tehdy mediální skupinou Nova. Současný feed nabízí českým divákům lokalizaci pouze formou českých titulků u vybraných pořadů.

autor: Lukáš Jaro
Spustit audio

Související