Placený dětský kanál Boomerang začne vysílat ve vysokém rozlišení

1. listopad 2021

Tematická stanice Boomerang, která je k dispozici pro operátory placených služeb prozatím ve standardní kvalitě obrazu, bude dostupná ve vyšším rozlišení. Na rozdíl od sesterského kanálu Cartoon Network není k dispozici lokalizace formou dabingu ani titulků.

„Co se týče Boomerangu v HD, ano, bude k dispozici,“ uvedla na dotaz portálu Digitální rádio Lenka Tungová z agentury Best Communications, která provozovatele programu, společnost TimeWarner, na českém trhu zastupuje. Na otázku, kdy by se měl program objevit v nabídkách operátorů právě ve vysokém rozlišení, odpověděla Tungová, že to bude záležet právě na nich samotných. HD verze má být k dispozici pro šíření v krátkodobém horizontu.

Překlopení stanice do vysokého rozlišení je v dnešní době již nutností, Boomerang ovšem není jediným dětským kanálem, který není šířen na našem trhu ve formátu HD. Kromě stanic jako Nick Jr. nebo NickToons sem patří také Disney Channel. Jako jistotu lze ale více méně předpokládat, že vyšší obrazové kvality se u tohoto kanálu diváci již vůbec nedočkají. Disney plánuje v následujících letech směrovat veškeré své úsilí do streamingové služby Disney+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související