Plzeňská policie má nové služební vozidlo pro kontrolu autobusů a kamionů

2. duben 2024 20:06

Vedení plzeňské policie převzalo od představitelů města Plzeň nové služební vozidlo. To by mělo sloužit jako vybavené zázemí pro policisty ve službě a zároveň pro kontrolu především kamionů a autobusů.

Plzeňská policie má nové speciální auto

Vozidlo značky VW Crafter bylo pořízeno z finančních prostředků, které poskytlo město Plzeň jako dar Krajskému ředitelství policie Plzeňského kraje. Auto si podle svých potřeb navrhli a vybavili přímo policisté. Bude sloužit v podstatě jako pojízdná kancelář. Najdeme v něm třeba notebook nebo tiskárnu, zároveň disponuje ledničkou nebo prostorem pro mikrovlnnou troubu a rychlovarnou konvici, takže poskytne celodenní zázemí pro policisty ve službě.

Plzeňská policie má nové speciální auto

Prostřednictvím vozidla, které bude operovat nejen v Plzni, ale také na jižním a severním Plzeňsku, lze kontrolovat všechny řidiče, nicméně primárně se zaměří na kamiony a autobusy – na to, zda nejsou přetížené a neničí silnice, zda jejich řidiči dodržují povinnou přestávku a mají v pořádku všechny dokumenty a podobně. Výbava vozidla zahrnuje elektrocentrálu pro zajištění provozu, dále kontrolní váhy, zrcátko a lehátko nebo výškové tyče.

autoři: Lukáš Milota , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio