Plzeňský vysílač Sylván prošel modernizací, regionální DVB-T multiplex láká nové klienty

20. duben 2021

Nejen vysílání ve vysokém rozlišení, ale zejména kvalitnější služby v podobě vyššího a robustnějšího pokrytí nabízí nově plzeňská Regionální síť 17. Vysílač Sylván nyní používá technologii společnosti Kathrein.

„Společnost RTI cz s.r.o. se posledních půl roku zaměřila na modernizaci anténního systému a multiplexu pro Regionální síť 17 vysílající na kanálu 27 v Plzni. Současnou anténu nahradil systém šestnácti antén Kathrein, který má podstatně větší zisk,“ informoval novináře provozní ředitel firmy Roman Kropáček.

Pokrytí DVB-T Regionální sítě 17 z vysílače Plzeň - Sylván

„Původní anténa ve tvaru válce umístěná v nejvyšším bodě stožáru na lokalitě Plzeň – Sylván zůstane jako záložní anténní systém. Vzhledem ke stáří původního multiplexu s možností vysílat programy pouze ve standardním rozlišení jsme se rozhodli pro jeho modernizaci,“ doplnil Kropáček

Stávající multiplexer byl nahrazen novým od výrobce Johansson, který umožňuje nabídnout čtyři programy v rozlišení 1080p. Na základě plánu využití rádiového spektra pro kmitočtové pásmo 470–960 MHz nadále zůstává vysílání Regionální sítě 17 v normě DVB-T. Jak jsme již naše čtenáře informovali, v HD rozlišení nově vysílá městská stanice Plzeň TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související